Η Παμμακεδονική για κατάργηση του Υπουργείου Μακεδονίας

The National Herald
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Την αντίθεσή του για την κατάργηση του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης εκφράζει με ψήφισμά του, όπως ανακοινώθηκε, το Ύπατο Συμβούλιο της Παμμακεδονικής Ένωσης ΗΠΑ, που συνήλθε σε κανονική συνεδρίαση στη Νέα Υόρκη στις 10 Οκτωβρίου.
Η οργάνωση απηύθυνε θερμή έκκληση προς την κυβέρνηση να επανεξετάσει την απόφασή της και να ενδυναμώσει το ρόλο του. Χαρακτηριστικά τόνισε ότι θα έπρεπε να αναβαθμιστεί ο ρόλος του υπουργείου, γιατί θα εξυπηρετούσε την πρόθεση της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας αλλά και το συμφέρον της χώρας να καταστεί η Θεσσαλονίκη ο στρατηγικός επιχειρηματικός και οικονομικός κόμβος των Βαλκανίων, η οικονομική και επιχειρηματική πύλη στα Βαλκάνια.

Εξάλλου, αναφορά στην κατάργηση του εν λόγω υπουργείου έκανε και ο πρόεδρος του κόμματος ΛΑΟΣ, Γεώργιος Καρατζαφέρης, μιλώντας το Σάββατο στην ελληνική Βουλή, επί των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβερνήσεως.
Στη σχετική απόφαση της Παμμακεδονικής αναφέρεται:
«Θεωρούμε πως το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης έπρεπε να παραμείνει ως υπουργείο για λόγους εθνικής σημασίας και τουλάχιστον μέχρι να επιλυθεί το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων. Η ύπαρξή του σήμαινε και σηματοδοτούσε την πρόθεση της Ελλάδας να διαφυλάξει και να υπερασπίσει την ιστορική αλήθεια και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας. Επιπλέον, η ύπαρξή του ενίσχυε την παραμεθόριο περιοχή της Μακεδονικής και Θρακικής γης.
Ο συμβολικός του χαρακτήρας σε περιοχές τις οποίες εποφθαλμιούν γειτονικές χώρες, αποτελούσε μία επισήμανση προς κάθε κατεύθυνση ότι η «Μακεδονία» είναι ελληνική, γεγονός που υποστηρίζει και τεκμηριώνει η παγκόσμια ακαδημαϊκή κοινότητα.
Πιστεύουμε, αντίθετα, πως ο ρόλος του υπουργείου θα έπρεπε να αναβαθμιστεί, καθώς θα εξυπηρετούσε την πρόθεση της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας αλλά και το συμφέρον της χώρας να καταστεί η Θεσσαλονίκη ο στρατηγικός επιχειρηματικός και οικονομικός κόμβος των Βαλκανίων, η οικονομική και επιχειρηματική πύλη στα Βαλκάνια.
Οι Μακεδόνες της Διασποράς απευθύνουν προς την κυβέρνηση ένθερμη έκκληση να επανεξετάσει την απόφασή της για την κατάργησή του και να ενδυναμώσει τον ρόλο του στις περιοχές ευθύνης του».
Την απόφαση υπογράφουν οι: Νίνα Γκατζούλη, Υπάτη Πρόεδρος, Δρ. Αντώνης Παπαδόπουλος, Υπατος Αντιπρόεδρος, Μαρία Χατζηνάκου, Υπάτη Γραμματέας, Κωνσταντίνος Χατζηστεφανίδης, Υπατος Ταμίας, Δρ. Παναγιώτης Μπαλτατζής, Κυβερνήτης, Δημήτρης Τασσόπουλος, Κυβερνήτης, Δημήτρης Χατζής, Βοηθός Κυβερνήτη, Φώτης Γερασόπουλος, Νίνα Περοπούλου, Σωτήριος Πρώιος, και Πάνος Δ. Σπηλιάκος, πρώην Υπατοι Πρόεδροι, Αθανασία Μπίσκα, Πρόεδρος ΜΚ, Αθανασία Γρηγοριάδου, Βασίλης Γκατζούλης, Νίκος Βατσικούρας, Ελεονόρα Σπηλιάκου, Μαρία Παπαδοπούλου, Δημήτρης Βοζιρικίδης, Βασίλης Τσαντίλα και Αθανάσιος Λιάμπας.
Εξάλλου, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Καρατζαφέρης απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό κ. Παπανδρέου στη Βουλή, είπε ότι αντί να βοηθήσει τον Τουρισμό και τη Ναυτιλία, αντί να αναπτύξει περισσότερο τα υπουργεία, καταργεί τα υπουργεία. «Δηλαδή η μόνη μας ελπίδα να βγούμε πάνω είναι από τον Τουρισμό και από τη Ναυτιλία και εσείς αντί να βοηθήσετε τους τομείς, τους καταργείτε και τους εντάσσετε στο υπουργείο Οικονομίας που είναι στην οικτρότερη κατάσταση το υπουργείο Οικονομίας», πρόσθεσε. «Αυτό κάνετε. Οπως καταργήσατε και το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης και Αιγαίου».
Previous Post Next Post

You Might Also Like