Σήμερα θα κληρωθεί η σειρά της παρέλασης της Νέας Υόρκης

Του Δημήτρη Τσάκα, NATIONAL HERALD
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Σήμερα, Σάββατο, θα κληρωθεί η σειρά με την οποία θα παρελάσουν τα άρματα, οι φιλαρμονικές, οι σύλλογοι και οι κοινότητες και οι άλλοι οργανισμοί στην παρέλαση της Ομογένειας στη Νέα Υόρκη, η οποία θα λάβει χώρα την ερχόμενη Κυριακή 30 Μαρτίου.
Η παρέλαση θα ξεκινήσει με την παρέλαση των αριστούχων μαθητών από τα ημερήσια και απογευματινά σχολεία της μητροπολιτικής περιοχής της Νέας Υόρκης οι οποίοι θα κρατήσουν τη σημαία της Ακροπόλεως την οποία είχε δωρίσει πέρσι το Αγημα των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς στην Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης.
Η επιτροπή παρελάσεως το βράδυ της Πέμπτης διοργάνωσε στο Σταθάκειο την προτελευταία πανομογενειακή συγκέντρωση στην οποία παραβρέθηκε πολυμελής αντιπροσωπεία από την Νέα Ιερσέη, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Νέας Ιερσέης Σάββας Τσίβικος και άλλα στελέχη.
Παραβρέθηκε και ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Αρχιεπισκοπής Σταύρος Παπαγερμανός, ο οποίος μετέφερε τις ευλογίες του Αρχιεπισκόπου και παρέδωσε την επιταγή των $5.000, που προσφέρει κάθε χρόνο η Αρχιεπισκοπή προς την παρέλαση.
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ηλίας Τσεκερίδης αναφέρθηκε στο πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων και τόνισε ότι σήμερα Σάββατο θα παραθέσουν δείπνο στο πλαίσιο θα τιμήσουν το Πανγκριγκόριαν της Αμερικής και τον πρόεδρο Δημήτρη Καφχίτσα, καθώς επίσης και τον πρόεδρο του Ταμείου Ελληνοπαίδων και επίτιμο πρόεδρο του Συλλόγου Ελληνοαμερικανών Ιδιοκτητών Ακινήτων Γεώργιο Κίτσιο.
Στη συνέχεια, αναφέρθηκε και στην παρέλαση και τόνισε ότι δεν έχει αποφασιστεί ακόμη η ημερομηνία που ο δήμαρχος Μπιλ Ντε Μπλάσιο θα διοργανώσει την καθιερωμένη εκδήλωση και ότι δεν έχει αποσαφηνιστεί σε ποιες εκδηλώσεις θα παραστεί την ερχόμενη Κυριακή.
Ο πρόεδρος της Επιτροπής Παρελάσεως Πέτρος Γαλάτουλας, ο οποίος συντόνιζε την εκδήλωση αναφέρθηκε στις προσπάθειες της επιτροπής και συνεχάρη τις επιτροπές λαχείου και λευκώματος.
Η υπεύθυνη του Λευκώματος Ελένη Ψαρρά επεσήμανε ότι το Λεύκωμα πήγε καλύτερα από πέρσι και ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα κάνουν τον απολογισμό. Ο υπεύθυνος του λαχείου Βασίλης Γκουρνέλος είπε ότι τα έσοδα θα κυμανθούν από $15-20.000 και ότι απομένει ένας μήνας μέχρι την κλήρωση. Ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Γιώργος Παντελίδης μίλησε για τις προσπάθειες των εθελοντών και εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα εκπληρωθούν και οι οικονομικοί στόχοι.
Η Νάνσυ Μπίσκα, η οποία ηγείται της επιτροπής για τον αμερικανικό Τύπο αναφέρθηκε στις προσπάθειές τους για την προβολή στα αμερικανικά ΜΜΕ. Ο Φίλιπ Κρίστοφερ μίλησε για την εκδήλωση το βράδυ του ερχόμενου Σαββάτου στο «Χίλτον» και τόνισε ότι ο τελετάρχης Γιώργος Τσούνης προσέφερε $20.000 και ότι υπάρχουν 16 χορηγοί που προσέφεραν $5.000 έκαστος. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Νέας Ιερσέης Σάββας Τσίβικος ευχήθηκε επιτυχίες και τόνισε ότι η Νέα Ιερσέη θα συμμετάσχει μαζικά.
Previous Post Next Post

You Might Also Like