Επιμένει ελληνικά ο ομογενής αστυνομικός που αφόπλισε τον τρομοκράτη στο Μανχάταν

Του Δημήτρη Τσάκα 10 Νοεμβρίου, 2017, ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΚΑΣ
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Επιμένει ελληνικά ο ομογενής αστυνομικός Γιάννης Χασιώτης που συμμετείχε στον αφοπλισμό του Σαϊφούλο Σαϊποφ που στις 29 Οκτωβρίου προκάλεσε το μακελειό στο Μανχάταν.
Η αυταπάρνηση και ο ηρωισμός του 38χρονου Ελληνοαμερικανού, όπως έγραψε ο «Ε.Κ.», έχουν ήδη καταγραφεί στην ιστορία της Αστυνομίας της Νέας Υόρκης.
Ο ηρωικός αστυνομικός δεν είναι υπόδειγμα μόνο στα καθήκοντά του, αλλά και παράδειγμα προς μίμηση για τους έφηβους και νέους επαγγελματίες της Ομογένειας, αφ’ ενός μεν διότι επιμένει ελληνικά, αφ’ ετέρου δε διότι λαμβάνει πάντα το «γηράσκω αεί διδασκόμενος» που του υπενθύμιζε συχνά ο αείμνηστος πατέρας του. Αν και έχει διδαχτεί την ελληνική γλώσσα από τον πατέρα του Κωνσταντίνο Χασιώτη που καταγόταν από το Λιτόχωρο της Μακεδονίας και από τα προσκυνηματικά ταξίδια στην Πιερία και σε άλλα μέρη της Ελλάδας, εν τούτοις συνέχισε και μετά τον θάνατο του πατέρα του να μελετά μόνος του.
Και η Αμερικανίδα μάνα του είναι διπλά υπερήφανη για τον γιο της, διότι τιμά το όνομα της οικογένειάς του και σε κάθε του βήμα την καθιστά υπερήφανη.
Τον Ιούνιο του 2016 επικοινώνησε με την καθηγήτρια Νάνσυ Μπίσκα και της είπε ότι «ήθελε να βελτιώσει τα Ελληνικά του και να μάθει περισσότερα για τον ελληνικό πολιτισμό και την Ιστορία».
Η Νάνσυ Μπίσκα κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας της με τον «Ε.Κ.» εξήγησε ότι «πληροφορήθηκα την εμπλοκή του στη σύλληψη του δράστη στο μακελειό του Μανχάταν στο τελευταίο μας μάθημα όταν εξασκώντας την ελληνική γλώσσα της ανέφερε αστειευόμενος ότι το όνομά του βρισκόταν πλέον στο διαδίκτυο».
«Κι αυτό έγινε διότι συχνά συζητούσαμε για τα κοινωνικά δίκτυα και την Ελληνοαμερικανική Ιστορία. Αναζήτησα αμέσως τα σχετικά δημοσιεύματα στο διαδίκτυο και αισθανόμενη περήφανη έκανα σχετική ανάρτηση στο Facebook κατά τη διάρκεια του μαθήματός μας το περασμένο Σάββατο», πρόσθεσε η κ. Μπίσκα.
Ερωτηθείς για τον ήρωα πλέον σπουδαστή της, είπε ότι «ο Γιάννης είναι 38 ετών, σεμνή προσωπικότητα με σπάνιο ήθος και πάθος να μάθει οτιδήποτε έχει να κάνει με τις ρίζες του. Είναι αξιοθαύμαστη η προσπάθειά του αλλά και η πρόοδός του τόσο στην γλώσσα όσο και στα θέματα Ελληνισμού».
«Θέλει να διατηρήσει επαφή με τους συγγενείς του στην Ελλάδα την οποία αγαπά και επισκέπτεται όποτε του δίνεται η ευκαιρία.Είμαι πραγματικά περήφανη για αυτόν ως Ελληνίδα αλλά και ως δασκάλα του», τόνισε η κ. Μπίσκα.
 
Previous Post Next Post

You Might Also Like